Implementatie-tools

Implementatie-tools

Bij de implementatie van Hartzorg op Afstand komt veel kijken. Jij als zorgprofessional kan hier een belangrijke rol in vervullen. Ben jij van plan Hartzorg op Afstand binnen jouw organisatie te gaan implementeren?

Op deze pagina is een overzicht te vinden van bestaande informatie over implementatie in het algemeen, met uitleg, tips en handige tools. Daarnaast vind je een document waarin dieper wordt ingegaan op de implementatie van Hartzorg op Afstand.  

Implementatie-advies Hartzorg op Afstand
Dit implementatie-advies biedt een overzicht van de verschillende fases van de implementatie van Hartzorg op Afstand met praktische informatie en tools.
logo telemonitoring verpleegkundige hartzorg op afstand
Klik op het logo!
Vliegwiel - Toolkit Slim Organiseren
Voor een slimme organisatie van het proces van telebegeleiding heeft het Vliegwiel Digitale innovatie in de zorg drie procesplaten opgesteld. Deze kunnen gebruikt worden voor het organiseren van het proces van telebegeleiding.  

Zorg van Nu - Implementatie
Zorg van Nu heeft een stappenplan gemaakt waar bij elke stap uitleg, hulp, algemene tips en praktische voorbeelden staan uitgewerkt.
ZonMw - Implementatiestrategieën
Op de pagina van ZonMw wordt onderscheid gemaakt tussen zeven typen strategieën. Om een implementatieplan te maken is het belangrijk dat je gericht kiest welke strategieën je hiervoor kiest.
ZonMw- Maak zelf een implementatieplan
Op de pagina van ZonMw wordt beschreven wat je nodig hebt om een eigen implementatieplan te maken. Door de stappen en invultools te doorlopen kan je een goed onderbouwd plan maken.
Vilans - Implementatie toolkit
In de implementatie toolkit van Vilans wordt per stap van het implementatieproces uitleg gegeven met aanvullend tips, tools en praktische voorbeelden van organisaties uit de langdurende zorg.